Veelgestelde vragen

Hoe en waar worden de juwelen gemaakt?
De juwelen worden door mezelf in eigen atelier gemaakt, met de hand. Ik ontwerp, produceer en verpak elk juweel zelf. Geen massaproductie in het buitenland, maar 1 persoon, 1 atelier in België.

Waar is het atelier gelegen?
Mijn atelier is gelegen in Kessel-Lo, Leuven. Er zijn parkeerplaatsen naast de deur (naast de loods).

Van welk materiaal zijn de juwelen gemaakt en hoe kan ik dit best onderhouden?
Mijn collectie bestaat uit juwelen gemaakt uit sterling zilver. Sterling zilver of zilver 925 is een edelmetaal dat bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. Omdat zilver reageert op zuurstof kan er een gele en na verloop van tijd zelfs zwarte aanslag op je juweel ontstaan.
Zilveren juwelen kun je mooi houden of reinigen door ze af en toe in een zeepsopje (bv van groene zeep) te doen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een zacht doekje.
Je kunt ook een zilverpoetsdoekje gebruiken, door zachtjes te wrijven, verwijdert dit eventueel vuil en verkleuringen.

Werk je ook met goud?
Voorlopig werk ik enkel met 925 zilver.

Ik ben niet zeker over mijn ringmaat, wat kan ik doen?
Onder het tabblad ‘juwelen’ zie je het thema ‘ringmaat bepalen’. Hier kan je je ringmaat bepalen adhv 2 methodes. Om zekerder te zijn raad ik je aan een ringsizer aankopen. Dit is een handige ringmeter die je blijvend kan gebruiken.

Wat met eigen seaglass?
Super om te horen! Ik kan zeker een juweel maken met jouw seaglass. Stuur me een foto van je seaglass zodat ik kan bepalen of het mogelijk is.

Hoe kan ik bestellen?
Je kan een bestelling plaatsen via deze website onder het tabblad ‘bestellen’. Je kan ook een e-mailtje doen naar info@tinyseatales.com of me sturen via Instagram of Facebook.

Betaling
Alle bestellingen zijn vooraf (voor de verzending) te betalen. Betalingen kunnen gebeuren via overschrijving, Bancontact.

Levering
Leveringen gebeuren via: Bpack mini 24h-zending met track & trace. Deze zendingen komen aan bij je brievenbus-post, hiervoor is geen handtekening vereist

Hoeveel verzendkosten worden er aangerekend?
Bij een aankoop vanaf €75 is de verzending binnen België gratis. 
Een standaardkost van €4,95 voor verzendingen onder €75 binnen België & een standaardkost van €9,95 voor verzending naar NL.
Je pakketje wordt verstuurd via Bpost. 

Adres
De bestelde juwelen worden verzonden naar het opgegeven adres.
Tiny Sea Tales kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor foutief doorgegeven verzendadressen.

Wat is de levertermijn?
De levertermijn na het ontvangen van je bestelling is ongeveer een week. Voor juwelen die op maat gemaakt worden  is de leveringstermijn langer (ca 14 dagen). Opgelet: Al de juwelen worden met de hand gemaakt waardoor de levertermijn in drukke periodes kan oplopen.

Ik heb geen traceercode of mail ontvangen, hoe kan ik mijn bestelling opvolgen?
Bij het plaatsen van een bestelling ontvang je automatisch een mail met het overzicht van je bestelling. Check je spamfolder indien je geen mail hebt ontvangen. Kan je daar ook geen e-mail terugvinden dan heb je waarschijnlijk een fout gemaakt bij het schrijven van je e-mail adres. Neem dan contact met mij op.

Kan ik mijn bestelling komen ophalen?
Ja dat kan. Je kan door de week je bestelling ophalen vanaf 17u30. Neem contact met mij op nadat je een berichtje hebt ontvangen dat je bestelling is afgerond en klaar ligt.

Mijn bestelde ring is te klein/groot, kan ik mijn juweel inruilen of laten aanpassen?
Dat kan. Omruilen kan indien het juweel niet gebruikt of beschadigd is. Je hebt hiervoor 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.
Indien te klein: geen probleem, ik maak de ring met plezier groter (op voorwaarde dat je de exactere ringmaat bevraagd bij een juwelier of een ringsizer aankoopt).
Indien te groot: Seaglass ringen kunnen niet verkleind worden. Basisringen wel.
Wanneer je een juweel wil omruilen breng je mij hiervan eerst op de hoogte. Dat kan via email of via social media. Na contact met mij stuur je het juweel op eigen risico en kosten terug.

Retourneren
Conform de wet op de verkoop op afstand hebt u het recht mee te delen dat u van de aankoop afziet, zonder een boete te moeten betalen en zonder een reden te moeten opgeven, dit binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. U dient echter eerst contact op te nemen met Tiny Sea Tales om melding te geven van teruggave. De goederen dienen vervolgens teruggestuurd te worden binnen de 7 dagen, en voor eigen rekening. We vragen de terugzending te verzenden via een bpack Mini 24h owv de traceerbaarheid van het pakketje bij mogelijk verlies tijdens de zending. 

Tiny Sea Tales kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies van een terugzending, bij verlies van een terugzending zal een terugbetaling van de goederen niet mogelijk zijn.

De goederen dienen in originele staat, ongebruikt en in de originele verpakking aan te komen bij verkoper wanneer u wenst aanspraak te maken op terugbetaling. Indien aan alle voorwaarden is voldaan verbindt Tiny Sea Tales zich ertoe het volledige aankoopbedrag van de goederen binnen de 30 dagen terug te storten. (verzendkosten worden niet terugbetaald!)  

Heb je een instagram pagina?
Ja hoor, je kan me vinden op Facebook én Instagram: Tiny Sea Tales.