Wat is seaglass?

Seaglass of zeeglas is afkomstig van glas dat vele jaren geleden in onze oceanen gedumpt werd en na een jarenlange reis haar weg gevonden heeft naar vele kusten. Deze geschenken van de zee zijn door de constante, natuurlijke beweging van het water en het tuimelen over het zand, omgetoverd in mooi gepolijste edelstenen. Elk stukje seaglass is uniek en heeft een mysterieus verleden waarbij sommige stukjes zelfs meer dan honderd jaar oud zijn. De meest gevonden kleuren zijn wit, groen en bruin.

Verzamelen

Door onze wegwerpmaatschappij en het motto: “Verbruik de inhoud en gooi de fles weg” en de slechte gewoonte van ons om afval in de oceanen te dumpen, zijn er stranden waar het zeeglas meters onder de grond kan liggen.

Recycleren

Natuurlijk probeer ik de mooiste stukjes te gebruiken, maar oneffenheden horen bij het karakter van echt zeeglas. Elk stuk is uniek, met zijn eigen verhaal waar het werd gevonden en wat het ooit was.

Omtoveren

Elk seaglass stukje heeft zijn uniek verhaal. Mijn doel is om de ruwe schoonheid van het zeeglas te behouden en ze in combinatie met 925 zilver om te toveren tot een simpel, eenvoudig juweel. Ik vind het belangrijk te benadrukken dat het zeeglas dat ik gebruik niet verder bewerkt wordt. 

Kleurenpalet

De kleur van zeeglas is de belangrijkste variabele voor het rangschikken op zeldzaamheid en dus de waarde. Naast de vaak voorkomende kleuren zoals wit, groen en bruin bestaan er ook zeldzame kleuren.

Zeldzame kleuren zijn oa:
Lichtblauw, Turquoise, kobaltblauw, blauwgroen, roze, paars, geel, grijs, oranje en rood.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: