Veelgestelde vragen

Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Cookiebeleid

Hoe en waar worden de juwelen gemaakt?
De juwelen worden door mezelf in eigen atelier gemaakt. Ik zoek elk seaglass, ontwerp, produceer en verpak elk juweel zelf. Er is geen import van juwelen uit het buitenland.

Waar is het atelier gelegen?
Mijn atelier is gelegen in Hasselt, Limburg.

Heb je een instagram pagina?
Ja hoor, je kan me vinden op Facebook én Instagram.

Van welk materiaal zijn de juwelen gemaakt en hoe kan ik dit best onderhouden?
Mijn hele collectie bestaat uit juwelen gemaakt uit 925 zilver. 925 zilver of sterling zilver is een edelmetaal dat bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal is dit koper. Omdat zilver reageert op zuurstof kan er na een tijdje een gele en zelfs zwarte aanslag op je juweel ontstaan.
De basis ringen kun je mooi houden of proper maken door ze af en toe in een zeepsopje te doen. Borstel met een oude, zachte tandenborstel je juweel hierin voorzichtig proper. Hierna spoel je het juweel af met lauw water en dep je het droog met een zacht doekje. Voor seaglass juwelen raad ik aan ze proper te maken met een zilverpoetsdoek. Het verwijdert eventueel vuil en verkleuringen door zacht over je juweel en seaglass omkasting te wrijven.

Werk je ook met goud?
Je kan een juweel op maat bestellen en deze laten vergulden in 18k geelgoud.
Voor ringen komt er een duurzaam laagje van 5 micron 18k geelgoud over.
Voor oorbellen en kettingen een duurzaam laagje van 3 micron 18k geelgoud.

Ik ben niet zeker over mijn ringmaat, wat kan ik doen?
Onder het tabblad ‘SHOP’ zie je het tabblad ‘ringmaat bepalen‘.
Om zeker te zijn raad ik je aan een ringsizer (€5) aan te kopen. Dit is een handige ringmeter die je blijvend kan gebruiken.
Deze krijg je terugbetaald indien je een bestelling op maat plaatst.

Wat met eigen seaglass?
Super om te horen! Een juweel op maat maken met jouw seaglass kan zeker. Stuur me een foto van het seaglass zodat ik kan bepalen of het mogelijk is.

Hoe kan ik bestellen?
Je kan een bestelling plaatsen door een e-mailtje te sturen naar info@tinyseatales.com of via Instagram of Facebook.

Betaling
Alle bestellingen zijn voor de verzending te betalen. Betalingen kunnen gebeuren via overschrijving, Bancontact, PayPal, … scannen of cash (bij afhaling).

Levering
Leveringen gebeuren via een Bpost pakket met Track & trace. Voor ringsizers is dit een brievenbus zending.

Hoeveel verzendkosten worden er aangerekend? 
Een standaardkost van €5,95 voor verzendingen binnen België & €9,95 voor verzending naar NL.
Gratis verzending in België vanaf €100. Je pakketje wordt verstuurd via Bpost. 

Adres
De bestelde juwelen worden verzonden naar het opgegeven adres.
Tiny Sea Tales kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor foutief doorgegeven verzendadressen.

Wat is de levertermijn?
De levertermijn na het ontvangen van uw betaling is ongeveer een week. De levertermijn voor 925 zilveren juwelen op maat is 2-3 weken. Voor juwelen op maat die verguld mogen worden is de levertermijn 3-4 weken. Dit aangezien het vergulden door een vergulder extern gebeurd. Opgelet: De leveringstermijn is slechts indicatief. Alle juwelen worden met de hand gemaakt waardoor de levertermijn in drukke periodes kan oplopen. Tiny Sea Tales probeert een zo snel mogelijke levering te verzekeren en kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor vertragingen die worden opgelopen, buiten onze wil om. De koper bezorgt aan Tiny Sea Tales het leveringsadres. Indien dit adres foutief blijkt te zijn, valt dit onder verantwoordelijkheid van de koper en kunnen er extra kosten worden aangerekend.

Ik heb geen traceercode of mail ontvangen, hoe kan ik mijn bestelling opvolgen?
Bij het plaatsen van een bestelling ontvang je automatisch een e-mail met het overzicht van je bestelling. Bekijk ook zeker je spam-folder indien je geen e-mail hebt ontvangen. Kan je geen e-mail terugvinden? Dan is er waarschijnlijk een typfout gemaakt bij het schrijven van je e-mailadres. Neem dan even contact op met mij: info@tinyseatales.com

Kan ik mijn bestelling komen ophalen?
Dat kan. Je kan door de week je bestelling komen ophalen. Eenmaal je juweel op maat klaar is zal ik je contacteren en spreken we een moment af.

Mijn bestelde ring is te klein/groot, kan ik mijn juweel inruilen of laten aanpassen?
Dat kan. Omruilen kan indien het juweel niet gebruikt of beschadigd is. Je hebt hiervoor 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.
Indien te klein: geen probleem, ik maak de ring met plezier groter (op voorwaarde dat je de exactere ringmaat bevraagd bij een juwelier of een ringsizer aankoopt).
Indien te groot: Seaglass ringen kunnen niet verkleind worden. Basisringen wel. Zorg er dus voor dat je altijd de juiste maat doorgeeft bij je bestelling. Ringmaat bepalen

Retourneren
Conform de wet op de verkoop op afstand hebt u het recht mee te delen dat u van de aankoop afziet, zonder een boete te moeten betalen en zonder een reden te moeten opgeven, dit binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. U dient echter eerst contact op te nemen met Tiny Sea Tales om melding te geven van teruggave. De goederen dienen vervolgens teruggestuurd te worden binnen de 7 dagen, en voor eigen rekening.
Tiny Sea Tales kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies van een terugzending, bij verlies van een terugzending zal een terugbetaling van de goederen niet mogelijk zijn.

De goederen dienen in originele staat, ongebruikt en in de originele verpakking aan te komen bij verkoper wanneer u wenst aanspraak te maken op terugbetaling. Indien aan alle voorwaarden is voldaan verbindt Tiny Sea Tales zich ertoe het volledige aankoopbedrag van de goederen binnen de 30 dagen terug te storten. (verzendkosten worden niet terugbetaald!)  

In welke winkels kan ik de juwelen vinden?
Mijn seaglass juwelen lagen van november 2021 t/m januari 2022 in de Pop-up winkel Gruun (Mol) en van december 2022 tot eind mei 2023 in het Modemuseum (Hasselt).
Momenteel liggen mijn seaglass juwelen in Faca Bonito (Mechelen).
Vanaf heden is Tiny Sea Tales ook te vinden op Cosh! een online platform voor duurzaam shoppen.