Over Laura

Hallo, ik ben Laura, de maker achter Tiny Sea Tales!
In het dagelijks leven werk ik als ergotherapeut in het buitengewoon onderwijs. Samen met mijn vriend Gert en onze dochter Liv houden we ontzettend van de zee, de buitenlucht en gaan we graag met onze camper en surfboards op vakantie.

Ik ben ook een dromer, elke dag fantaseer ik over reizen die ik wil maken en koester ik de herinneringen aan de reizen die ik al heb mogen beleven. Voor mij betekent reizen onder andere actief bezig zijn in het water en wandelen op het strand. Lekker uitwaaien en op zoek gaan naar seaglass en schelpen.


Mijn interesse in het verzamelen van seaglass begon tijdens mijn tijd als surfcoach in Frankrijk bij BoardX. Samen met een aantal junioren deden we regelmatig beach clean-ups. Tijdens deze strandwandelingen vonden we naast het vele afval ook vaak seaglass. Ik verzamelde het zonder te weten wat ik ermee zou doen. Maar tijdens een roadtrip in de zomer van 2019 vond ik opnieuw vele stukjes seaglass en was ik vastbesloten om er iets creatiefs mee te doen. Na wat onderzoek op Youtube en in boeken, kocht ik basis goudsmid-gereedschap en leerde ik mezelf de technieken aan om juwelen te maken van 925 zilver. Zo ontstond mijn collectie!


Mijn missie is om op een creatieve manier het bewustzijn te vergroten; de schoonheid van onze wereld te laten zien en de zorgwekkende toestand van de oceanen onder de aandacht te brengen. Door het dragen van een seaglass juweel recycleer je mee en voel je altijd een verbondenheid met de zee.