Over Laura

Hallo, ik ben Laura & ik ben de maker achter Tiny Sea Tales!
In het dagelijkse leven ben ik Ergotherapeut in het Buitengewoon Onderwijs bij de kleuters. Daarnaast houden mijn vriend Gert en ik enorm van de zee, de buitenlucht & trekken we tijdens vakanties er graag op uit met onze camper, surfboards & ons dochtertje Liv.

Ik ben ook een dromer. Dagelijks dromend over de reizen die ik wil maken en over de reizen die ik reeds heb mogen maken. Ik denk graag terug aan die mooie reisherinneringen. Reizen bestaat voor mij o.a. uit het actief bezig zijn in het water en het maken van strandwandelingen. Even lekker uitwaaien, seaglass & schelpen zoeken.


De interesse in het verzamelen van seaglass begon tijdens mijn BoardX zomers als surfcoach in Frankrijk. Samen met een aantal junioren deden we geregeld een Beach Clean up. Tijdens deze strandwandelingen vonden we naast het vele afval vaak ook seaglass. Deze verzamelde ik zonder enig idee te hebben wat ik ermee ging doen. Tot ik tijdens een roadtrip in de zomer van 2019 opnieuw vele stukjes seaglass vond en vastberaden was hiermee iets creatiefs te doen. Na wat opzoekingswerk op YouTube, in boeken… kocht ik het basis goudsmid-gereedschap en leerde ik mezelf de technieken aan om juwelen te maken uit 925 zilver. Zo ontstond mijn collectie. Het zijn grotendeels juwelen mét seaglass, maar ook zee-geïnspireerde juwelen zoals een ‘wave ring’ behoren tot de collectie. En om mijn voorraad seaglass aan te vullen.. ben ik dus lichtelijk verplicht om geregeld de Europese kusten op te zoeken!

Zo groeide mijn interesse in juwelen stilaan na mijn werkuren als Ergotherapeut.


Mijn missie is om via een creatieve manier ons bewustzijn te verhogen, de pracht van onze wereld aan te tonen & om de zorgwekkende toestand van de oceanen meer onder de aandacht te brengen. Door een seaglass juweel te dragen recycleer je mee en ben je altijd verbonden met de zee.